Bliv set i trafikken

OBS! reflekser for 2014 er udsolgt. Reflekser for 2015 kommer på lager i oktober.

Er du synlig i trafikken?

Det er vigtigt at blive set, særligt når du færdes i gadebilledet som cyklist, fodgænger eller løber.

TrygFonden har sammen med Aalborg Universitet forsket i cyklisters synlighed. Og resultaterne er klare. Tager du en pangfarvet jakke på, når du cykler, nedsættes risikoen for at blive påkørt af en bil med 48 pct. Stærke farver (High Visibility farver) gør altså en stor forskel for din sikkerhed i trafikken. Læs mere her.

Reflekser gør også en stor forskel. Med en godkendt refleks på tøjet kan du nemlig ses mindst 140 meter væk! Og risikoen for at blive ramt af en bil i mørket reduceres med 85 procent. Det viser undersøgelser fra TØI (Transportøkonomisk institut) i Norge.

TrygFonden har i mere end 10 år tilbudt gratis reflekser til landets skoler og børnehaver. Flere end 8 millioner reflekser er det blevet til.

Ved at tage reflekser og pangfarvet tøj på, gør du både dig selv og andre mere trygge i trafikken. Husk, at dine reflekser skal sidde så lavt, at billygterne rammer dem. De skal være synlige fra alle sider, så pas på, at tasker og tørklæder ikke dækker dem.

Husk også at vælge en refleks, der er mærket EN 13356. Det er din garanti for, at den er godkendt efter gældende regler. Du kan læse mere om reflekser på www.sikkertrafik.dk

Refleksen skal
hænge i en snor
lige over træbenet
(altså i knæhøjde).

Din refleks skal
hænge i overtøjet
og ikke på tasken.
Og på siden af
tøjet, så den kan
ses både fra agter
og stævn (altså
forfra og bagfra).Den skal ej dækkes
af tøj, tasker eller
sække med guld!


Mere end 10 år med rappe reflekser
Siden 2002 har TrygFonden hvert år gjort børn og unge synlige i trafikken med reflekser og oplysning. I 2007 så helt nye og unikke reflekser dagens lys for første gang - bløde, sjove figurer med deres helt eget og særlige udtryk, og siden er der kommet en række figurer til. Undersøgelser blandt lærere og pædagoger viser, at langt de fleste børn og voksne kender TrygFondens reflekser og synes, de er sjove og seje.

 

 

 

Sikkerhed

Aktiv sikkerhed giver os frihed til at leve et mere ubekymret liv.

Sikkerhed

René Højer
Programchef

Telefon: 45 26 08 08
Email: rh[at]trygfonden.dk

Facts

Sted
Årstal 2011
Signaturprojekt
Downloads

TrygFonden logo